скрыть меню

Звіт про роботу науково-практичної конференції «Проблемні питання дерматовенерології в розробках молодих учених» (27 листопада 2009 р., м. Київ)

У м. Київ 27 листопада 2009 р. відбулася науково-практична конференція «Проблемні питання дерматовенерології в розробках молодих учених», ініціатором проведення якої була кафедра дерматовенерології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика. У роботі конференції, що проводиться вже вп’яте, взяли участь 160 делегатів з різних регіонів України: молоді вчені, аспіранти та клінічні ординатори, інтерни, практикуючі дерматовенерологи.
Під час підготовки конференції було запропоновано таку наукову тематику: патогенез захворювань шкіри; сучасні методи діагностики та лікування шкіри; клініка, діагностика та лікування інфекцій, які передаються статевим шляхом. В організаційний комітет заходу надійшло 79 наукових робіт, які були надруковані в збірнику «Матеріали науково-практичної конференції».
Конференцію відкрив голова оргкомітету, проректор з наукової роботи Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, заслужений діяч науки і техніки, д.м.н., професор І.С. Зозуля, який наголосив, що саме кафедра дерматовенерології НМАПО як опорна з післядипломної освіти проводить плідну роботу з молодими науковцями, дає їм можливість представити на розсуд наукової спільноти власні наукові розробки.
Головний лікар клінічної дерматовенерологічної лікарні, заслужений лікар України Н.В. Турик у привітанні учасникам конференції зазначила, що кафедра дерматовенерології НМАПО проводить велику лікувальну та дослідницьку роботу на базі лікарні. Співпраця науковців і практикуючих лікарів зокрема полягає у взаємній допомозі, в спільному вирішенні щоденних питань.
Завідувачка кафедри дерматовенерології, заслужений діяч науки і техніки України, д.м.н., професор Л.Д. Калюжна в своєму привітальному слові висловила сподівання, що на конференції будуть представлені цікаві доповіді та відбудуться жваві дискусії.
Завідувачка відділу дерматології Інституту дерматології та венерології АМН України, д.м.н., професор Я.Ф. Кутасевич наголосила на великому значенні щорічних конференцій молодих вчених.
Генеральним інформаційним спонсором заходу виступив журнал «Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія», інформаційним – журнал «Anti-aging».
Зі змістовними доповідями за результатами власних наукових пошуків виступили молоді вчені О.Ю. Туркевич (м. Львів), Л.С. Сизон (м. Львів), Ю.В. Щербакова (м. Харків), П.В. Чернишов (м. Київ), І.В. Паппа (м. Київ), І.Я. Возняк (м. Львів), К.Г. Олійник (м. Харків) та ін. Доповіді молодих науковців охоплювали питання етіології, патогенезу, діагностики та лікування захворювань шкіри й інфекцій, що передаються статевим шляхом. Представлені роботи були виконані на сучасному науковому рівні, добре оформлені.
Генеральний інформаційний спонсор заходу журнал «Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія» нагородив за кращі виступи таких молодих учених: І.Я. Возняк (за доповідь «Оціночні шкали при псоріазі в повсякденній практиці дерматолога»), Л.С. Сизон (за доповідь «Артропатичний псоріаз»), К.Г. Олійник (за доповідь «Acanthosis nigricans – самостійний дерматоз чи онкомаркер?»).
На цьогорічній конференції, як і в попередні роки, молоді вчені отримали змогу не лише ознайомити дерматологічну спільноту з власними роботами, а і прослухати лекції та доповіді провідних вітчизняних дерматовенерологів, керівників відомих фахових шкіл.
У заключних виступах науковці вкотре схвалили досвід проведення подібних конференцій, зазначили їхній високий рівень, висловили сподівання на продовження такої практики в майбутньому.


Зав. кафедри дерматовенерології
Національної медичної академії післядипломної
освіти імені П.Л. Шупика, д.м.н., професор

Л.Д. Калюжна

Фоторепортаж з конференції

Наш журнал
в соцсетях: