скрыть меню

Звіт про конференцію «Наукові розробки молодих учених дерматовенерологів післядипломної освіти»

Звіт

про конференцію «Наукові розробки молодих учених
дерматовенерологів післядипломної освіти»




Ініціатором проведення конференції «Наукові розробки молодих учених дерматовенерологів післядипломної освіти», що відбулася 20 листопада 2008 р. у Києві, виступила кафедра дерматовенерології Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика. Зазначений форум проводиться вже вчетверте і саме на клінічній базі кафедри: в актовому залі міської клінічної шкірно-венерологічної лікарні м. Київ. Серед 150 учасників конференції – молоді вчені, аспіранти та клінічні ординатори, інтерни, практикуючі дерматовенерологи з різних регіонів України.
На форумі було розглянуто такі наукові питання: патогенез захворювань шкіри, сучасні методи діагностики та лікування шкіри, клініка, діагностика та лікування інфекцій, які передаються статевим шляхом. В організаційний комітет надійшло 45 наукових робіт, які було надруковано в збірнику матеріалів наукової конференції.
Відкриваючи форум, голова оргкомітету проректор з наукової роботи Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, заслужений діяч науки і техніки, доктор медичних наук, професор І.С. Зозуля зазначив, що саме кафедра дерматовенерології НМАПО як опорна з післядипломної освіти проводить плідну роботу із молодими науковцями, даючи їм змогу оприлюднити власні наукові розробки.
Інформаційними спонсорами зібрання виступили Видавничий дім «Здоров’я України», журнали «Ліки України» та «Мистецтво лікування». Генеральним інформаційним спонсором конференції був журнал «Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія» Видавничого дому «Здоров'я України», який на Всеукраїнській конференції з дерматовенерології, що відбудеться в березні 2009 р., проведе нагородження молодих учених за кращі виступи.
Зі змістовними доповідями виступили І.Й. Шаркань (м. Ужгород), К.О. Бардова (м. Київ), О.М. Бризицька (м. Київ), І.Я. Возняк (м. Дніпропетровськ), В.М. Боровиков (м. Київ), Л.В. Іваненко (м. Харків), О.О. Ошивалова (м. Київ), Б.М. Паращук (м. Львів), Г.Є. Асцатуров (м. Львів) та ін. Б.В. Литвиненко (м. Київ) у своєму повідомленні розповів про можливості стажування молодих спеціалістів у закордонних дерматовенерологічних закладах.
Доповіді молодих науковців охоплювали питання етіології, патогенезу, діагностики та лікування псоріазу, себорейного дерматиту, вугрової хвороби, токсикодермії, герпетичної екземи, червоного плескатого лишаю, хламідійно-бактеріальних інфекцій. Дослідження було виконано на сучасному науковому рівні. Молоді вчені, як і під час попередніх конференцій, мали змогу ознайомити наукову спільноту зі своїми роботами, а також прослухати лекції та доповіді провідних вітчизняних дерматовенерологів, керівників відомих фахових шкіл, професорів з ДУ «Інститут дерматології та венерології АМН України».
У заключних виступах науковці вкотре схвалили досвід проведення таких конференцій, наголосили на їх високому рівні та висловили сподівання щодо продовження такої практики в майбутньому.




Зав. кафедри дерматовенерології
Національної медичної академії післядипломної
освіти імені П.Л. Шупика,
д.м.н., професор    Л.Д. Калюжна


Фоторепортаж з конференції

Наш журнал
в соцсетях: