скрыть меню

«Актуальні питання виявлення і лікування алергічних захворювань»


страницы: 5

Резолюція традиційної науково-практичної конференції алергологів України (м. Вінниця, 03 вересня 2018 р.)


Алергологічна служба України є важливою ланкою охорони здоров’я країни , відчуває всі негаразди, які відбуваються в нашому суспільстві і охороні здоров’я.

Учасники конференції звертаються до громадськості і МОЗ України з наступними пропозиціями і проханнями.

  1. Створити експертну раду в галузі алергології (відсутня при МОЗ), врахувати пропозиції Асоціації алергологів України щодо її складу.
  2. Передати громадській організації «Асоціація алергологів України» вирішення питань підвищення кваліфікації і атестації лікарів-алергологів і викладачів профільних кафедр.
  3. Радикально спростити надання дозволів на приватну практику, створення приватних медичних установ в Україні, зрівняти їх в правах з державними закладами, що створить реальну конкуренцію і підвищить рівень медичного обслуговування населення, дасть можливість поліпшити матеріальний стан лікарів.
  4. Надавати пріоритет вітчизняним виробникам фармацевтичних, імунобіологічних препаратів, алергенів, медичної техніки, що захистить не тільки їх, але й населення країни.
  5. Сімейним лікарям не зволікати з направленням хворих на алергію до фахівців-алергологів, щоб не втрачати можливість призначати їм алерген-специфічну імунотерапію.
  6. Відновити повноцінну діяльність унікальної Української алергологічної лікарні у с.м.т. Солотвино Закарпатської області.
  7. Провести у 2019 р. 4 з’їзд лікарів-алергологів України.

За дорученням учасників науково-практичної конференції алергологів України, президент Асоціації алергологів України професор Б.М. Пухлик, 3 вересня 2018 р.

Наш журнал
в соцсетях: