Article types: Pantheon memory

Світлої пам’яті Володимира Григоровича Коляденка

pages: 77

Володимир Григорович Коляденко (1935 – 2013)

Koljadenko_1Spec_derma_1.gif

Світлої пам’яті Володимира Григоровича Коляденка

17 січня 2013 р. у віці 77 років перестало битися серце Володимира Григоровича Коляденка, президента Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, проректора Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, доктора медичних наук, професора.

Володимир Григорович народився в липні 1935 р. на Черкащині. З 1957 по 1963 р. навчався на лікувальному факультеті Київського медичного інституту. Після закінчення аспірантури та захисту кандидатської дисертації працював на кафедрі дерматовенерології спочатку асистентом, потім – доцентом, а в 1974 р. був призначений на посаду завідувача кафедри.

Професор Коляденко був головою Комісії лікарських засобів, які застосовують у дерматовенерології, ФЦ МОЗ України, одним із засновників Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів.

Володимир Григорович Коляденко – автор понад 500 наукових праць, серед яких 28 монографій, підручників і навчальних посібників, а також 92 винаходи, з яких п’ять було запатентовано у Великій Британії, Франції, Японії та інших країнах. У наукових публікаціях професора Коляденка висвітлено оригінальні ідеї, що ґрунтуються на власних дослідженнях.

У 1991 р. професора Коляденка було обрано членом Європейської академії дерматології, а в 1996 р. – Міжнародним біологічним інститутом у Кембриджі (Велика Британія) визнано одним із 2 000 видатних учених світу XX століття.

Володимир Григорович Коляденко створив наукову школу лікарів-дерматовенерологів, підготував понад 40 кандидатів і докторів медичних наук.

Дерматовенерологічна спільнота України висловлює свої глибокі співчуття близьким і рідним Володимира Григоровича.

Our journal in
social networks: